Europa League Live Stream
Stream alle de store kampe
1Gå til Bet365 - Klik her!
2Opret en konto
3Se sport fra hele verden
Europa League Live Stream
Der er masser af underholdning i vente, når de europæiske topklubber står overfor hinanden i Europa League. Selvom turneringen på papiret er et niveau under Champions League, så byder Europa League på mange spændende og seværdige kampe. Du kan således godt sætte dig til rette og forberede dig på fodbold i topklasse, ligesom du naturligvis kan holde øje med, hvor langt de danske hold kan nå i turneringen.
Opret en konto hos bet365, og få adgang til alle Europa League-kampene på din computer, smartphone eller tablet. I denne artikel kan du læse mere om hvordan du opretter en gratis konto hos bet365, ligesom du kan blive klogere på historien bag Europa League, og de danske holds bedrifter i den prestigefyldte turnering. Du får også et overblik over turneringens opbygning og spilletidspunkterne for kampene i Europa League.
Live Stream Europa League
Få adgang til Europa League Live Stream
Når du opretter en spilkonto hos bet365 har du automatisk adgang til Europa League live stream, ligesom du naturligvis har mulighed for at spille på alle de mange kampe. Du kan se live stream hos bet365, hvis du har penge på din konto, eller hvis du har placeret et væddemål indenfor de seneste 24 timer.
Sådan gør du
- Start med at klikke dig ind på bet365
- Har du allerede en konto hos bet365 kan du logge ind – ellers kan du oprette en gratis konto
- For at kunne tilgå live stream på bet365 skal du have penge stående på din spilkonto. Minimumsbeløbet for en ny indbetaling er 50 kr.
- Vælg herefter kategorien ’Live billeder’ i top-menuen
- Vælg den kamp, du gerne vil se
OBS: Geografiske restriktioner kan betyde, at der kan være begrænsninger for visning af indholdet.
Spil på Europa League
Vil du gerne spille på kampene i Europa League, så kan du følge med i vores spændende odds-forslag. Du kan se de bedste spilforslag hos Spilfiduser her.
Historien bag Europa League
Europa League blev introduceret op til 2009/10-sæsonen, men historien bag turneringen går helt tilbage til 1971. Her blev turnering nemlig grundlagt under navnet UEFA Cup, og var gennem en årrække Europas tredjebedste interkontinentale turnering efter Champions League (Mesterholdenes Europa-Cup) og Cup Winners’ Cup (Pokalvindernes Turnering).
I 1999 droppede UEFA den omtalte Cup Winners’ Cup, og lagde i stedet turneringen sammen med UEFA Cup’en, som herefter blev den næstbedste europæiske klubturnering. I de første år fungerede UEFA Cup’en som rene knockout-kampe, men fra 2004/05-sæsonen introducerede man gruppekampe i turneringen.
Efter kvalifikationskampene skulle 40 hold (8 grupper a 5 hold) kæmpe om at gå videre til knockout-kampene (holdene mødte hinanden en enkelt gang (enten ude eller hjemme), og de tre bedste gik efterfølgende videre til knockout-fasen).
Denne ordning fortsatte frem til 2009/10-sæsonen, hvor turneringen skiftede navn til Europa League. Her blev gruppespillet indrettet efter den model, som man kender fra Champions League: Fire hold møder hinanden ude og hjemme.
Danske hold i Europa League
Der var ingen danske hold, der formåede at kvalificere sig til UEFA Cup’ens første gruppespil i 2004, idet Brøndby blev slået ud af lettiske Ventspils mens franske Auxerre besejrede AaB. Russiske CSKA Moskva endte med at vinde turneringen efter en finalesejr på 3-1 over Sporting CP.
Året efter blev Brøndby imidlertid det første danske hold, der kvalificerede sig til UEFA Cup-gruppespillet. Vestegnsklubben sluttede dog på en skuffende fjerdeplads (ud af 5) efter Palermo, Espanyol og Lokomotiv Moskva. I grupperne med fem hold mødtes holdene en enkelt gang indbyrdes, og man spillede således blot to hjemmekampe.
I 2006/07-sæsonen var det OBs tur til at prøve kræfter med gruppespillet, da fynboerne havde sendt tyske Hertha Berlin ud af kvalifikationen. Ligesom Brøndby måtte OB-holdet også tage til takke med en fjerdeplads (efter Parma, Osasuna og Lens).
I 2007/08-sæsonen havde Danmark gode muligheder for at få et hold videre fra gruppespillet, da både AaB og FC København kvalificerede sig til gruppespillet, men desværre sluttede begge hold på fjerdepladsen, mens de tre øverste hold gik videre.
Succes for FCK og AaB
I 2008/09-sæsonen blev FC København det første danske hold til at gå videre fra UEFA Cup-gruppespillet, da løverne sluttede som 3’er i Gruppe G. En udesejr på 1-0 (på mål af César Santin) over Club Brügge i sidste spillerunde, sikrede det københavnske avancement. FCK var således blandt de sidste 24 hold, der fik selskab af de 8 klubber (heriblandt AaB), der sluttede som nummer 3 i deres respektive Champions League-grupper.
I knockput-kampene skulle FC København prøve kræfter med Manchester City, og efter 2-2 hjemme i Parken, lurede sensationen, da de to hold stod overfor hinanden i Manchester. Her måtte det danske hold dog rejse hjem med et 2-1 nederlag i kufferten. Anderledes positivt gik det for AaB, der besejrede spanske Deportivo La Coruña med hele 6-1 samlet.
Den nordjyske klub havde præsteret flot i Champions League, og fortsatte altså det gode spil. Betingelserne for videre succes blev dog ganske vanskelige, da det var Manchester City – FCKs overmænd – der blev trukket ud som modstandere i ottendedelsfinalen. De danske mestre var dog yderst tæt på endnu en sensation, og tvang den engelske klub ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, der dog endte 4-3 til City.
Da UEFA Cup blev til Europa League
Da UEFA Cup’en fra 2009/10-sæsonen blev til Europa League, blev der ligeledes indført en række strukturelle ændringer. Turneringen blev udvidet med flere hold og en mere omfattende kvalifikationsstruktur, ligesom det nye brand blev markedsført i større omfang. Ændringerne betød bl.a. at der fra 2009/10-sæsonen var 12 grupper med fire hold i hver gruppe. Ligesom i Champions League mødes holdene to gange.
Da FC København med et nederlag til cypriotiske APOEL missede kvalifikationen til Champions League, kom de danske mestre i stedet direkte i Europa League-gruppespillet. Her lykkedes det for FCK at spilles sig videre fra gruppen med hollandske PSV, tjekkiske Sparta Prag og rumænske Cluj. Marseille blev dog en for stor mundfuld i den efterfølgende knockout-kamp.
De næste sæsoner i Europa League blev ikke specielt mindeværdige for de danske hold. I 2010/11- og 2011/12-sæsonerne sluttede OB på sidstepladsen, mens FCK i 2011/12- og 2012/12-sæsonerne sluttede som nummer tre.
Anderledes positivt var det dog i 2013/14, hvor Esbjerg imponerede alt og alle, da de fik en flot andenplads i gruppen efter det suveræne tophold Red Bull Salzburg. Esbjerg vandt både ude- og hjemmekampene mod de øvrige holde – svenske Elfsborg og belgiske Standard Liege – og gik således videre med hele 12 point. Herefter blev det dog til et samlet 4-2-nederlag mod italienske Fiorentina.
I 2014/15 var der igen to danske hold med i gruppespillet: FCK sluttede sidst i deres gruppe, men AaB vandt alle tre hjemmekampe mod henholdsvis ukrainske Dynamo Kiev, rumænske Steaua Bukarest og portugisiske Rio Ave. Nordjyderne blev dog efterfølgende slået ud af Club Brügge.
FC Midtjylland mod Manchester United
I 2015/16-sæsonen var FC Midtjylland for første gang i et europæisk gruppespil, og det gik ganske godt for ulvene. To sejre og en enkelt uafgjort viste sig af være nok til at gå videre fra en gruppe med Napoli, Club Brügge og Legia Warszawa.
Herefter stod midtjyderne overfor mægtige Manchester United, som blev sendt hjem til England med et chokerende 2-1-nederlag i bagagen. Sisto og Onuachu stod for midtjydernes scoringer, og Sisto gentog triumfen i returkampen, hvor han bragte gæsterne foran midtvejs i 1. halvleg. Herefter blæste United for alvor til angreb, og endte med at vinde kampen med de overbevisende cifre 5-1.
2016/17-sæsonen var første sæson, hvor danske hold ikke var repræsenteret i Europa League-gruppespillet, efter at Brøndby og SønderjyskE var blevet sendt ud i den afgørende kvalifikationsrunde.
Med en tredjeplads i Champions League, gik FC København dog direkte ind i knockout-kampene, hvor løverne vandt over bulgarske Ludogorets Razgrad, inden Ajax blev overmagten i sekstendedelsfinalerne. Ajax endte med at gå helt til finalen, hvor de blev slået af Manchester United.
Sæsonen efter trådte FCK direkte ind i gruppespillet, spillede sig videre, men tabte i knockout-kampene til Atlético Madrid, som senere vandt turneringen.
FC København i kvartfinalen
I 2018/19-sæsonen sendte FCK den italienske klub, Atalanta, ud via straffesparkskonkurrence i den afgørende kvalifikationskamp, men sluttede alligevel sidst i gruppespillet. Året efter gik det dog meget bedre, da FC København sammen med naboklubben Malmö FF sluttede på de øverste pladser i Gruppe B.
Herefter slog københavnerne først skotske Celtic og derefter tyrkiske İstanbul Başakşehir ud af turneringen. En imponerende bedrift, der gjorde FCK til den danske klub, der var nået længst i Europa League. På grund af Corona-pandemien, blev kvartfinalen mod Manchester United afviklet over en enkelt kamp (i stedet for to) på neutral bane (RheinEnergieStadion i Köln).
Københavnerne spillede flot op med de engelske verdensstjerner, og efter 90 minutter var stillingen fortsat 0-0. I overtiden gik det dog galt for løverne, da Manchester United tilkæmpede sig et straffespark, som Bruno Fernandes sendte i nettet. Selvom FC København blev sendt ud, kunne de dog glæde sig over at have set en flot rekord for et dansk hold i Europa League.
Europa League 2021/22 – Favoritterne
Det kan være svært at udråbe et favorithold til at tage sejren i Europa League, inden turneringen går i gang. Ja, selv midtvejs i turneringen er det nærmest umuligt, da nogle af turneringens stærkeste hold først indtræder ganske sent.
Sådan forholder det sig, da tredjepladsen i Champions Leagues gruppespil flyttes over i Europa Leagues knockout-kampe. Vinderen af Europa League kan således sagtens være et hold, der spillede Champions League i efteråret, og som her opnåede en tredjeplads i gruppen.
Da de forsvarende Europa League-mestre fra Villareal sluttede blandt de to øverste hold i deres Champions League-gruppe, kommer den spanske klub ikke til at forsvare titlen fra 2020/21-sæsonen. Til gengæld kan en anden spansk klub, nemlig Sevilla, udbygge sin føringen, når det gælder antallet af sejre i Europa League. Sevilla har vundet turneringen hele seks gange, og den spanske klub kan være et godt bud på en vinder i 2021/22-sæsonen.
Europa League – statistikken taler
Selvom otte stærke hold træder i Europa League via en tredjeplads i Champions League – præcis som Sevilla har gjort i 2021/22-sæsonen – er det dog bemærkelsesværdigt, at det kun sjældent er et af disse otte hold, der ender med at vinde turneringen. Således havde Villareal (2020/21) Sevilla (2019/20, 2014/15, 2013/14), Chelsea (2018/19) og Manchester United (2016/17) alle deltaget i Europa League-gruppespillet forud for deres finalesejre i turneringen.
Det findes dog også eksempler på det modsatte. I 2017/18 vandt Atletico Madrid Europa League efter at have fået en tredjeplads i Champions League, og det samme gjorde Sevilla i 2015/16-sæsonen.
De otte hold, som i 2021/22-sæsonen opnåede en tredjeplads i Champions League og dermed adgang til knockout-kampene i Europa League, er RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Sheriff Tiraspol, Barcelona, Atalanta, Zenit St. Petersborg samt førnævnte Sevilla.
Alle disse otte hold må derfor nævnes blandt favoritterne til at spille med om turneringssejren, selvom vejen er lidt længere for disse hold, end den er for Europa Leagues gruppevindere. 3’erne fra Champions League skal nemlig først spille playoff-kampe mod 2’erne fra Europa League-grupperne. Og her venter altså også kompetent modstand i form af Glasgow Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiakos, Lazio, Braga, Real Betis og Dinamo Zagreb.
De otte Europa League-gruppevindere kvalificerede sig direkte til ottendedelsfinalerne, hvor de får selskab af de hold, der klarer sig igennem den ovennævnte playoff. Gruppevinderen i 2021/22-sæsonen af Europa League er Lyon, Monaco, Spartak Moskva, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Røde Stjerne, Bayer Leverkusen og West Ham.
Tidligere vindere af Europa League
Af de tilbageværende hold ved vinterpausen 2021/22 har syv hold tidligere vundet Europa League (eller forgængeren, UEFA Cup’en). Det gælder Sevilla, Porto, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Napoli, Galatasaray og Zenit Skt. Petersborg. Herudover har Borussia Dortmund, Røde Stjerne, Lazio, Glasgow Rangers og Braga alle opnået at være i finalen.
Samlet set har et spansk hold vundet turneringen 13 gange, mens turneringen ni gange er blevet vundet af henholdsvis et engelsk og italiensk hold.
De seneste ti år har vinderen dog enten været fra Spanien eller England, og det kunne meget vel gentage sig i 2021/22, hvor fire spanske hold samt et enkelt engelsk hold er tilbage i turneringen. Med fire tyske hold tilbage, kan vi også få den første tyske sejr i turneringen siden Schalke 04s triumf i 1996/97-sæsonen.
De seneste 10 års vindere af Europa League:
2020/21: Villareal (Spanien)
2019/20: Sevilla (Spanien)
2018/19: Chelsea (England)
2017/18: Atletico Madrid (Spanien)
2016/17: Manchester United (England)
2015/16: Sevilla (Spanien)
2014/15: Sevilla (Spanien)
2013/14: Sevilla (Spanien)
2012/13: Chelsea (England)
2011/12: Atletico Madrid (Spanien)
Turneringens opbygning
Turneringsformen og kvalifikationsmetoden for Europa League og den forgængeren UEFA Cup, er gennem årene blevet ændret flere gange. Antallet af hold har generelt været stigende gennem årene, og kulminerede med 48 hold i gruppespillet efter introduktionen af Europa League-navnet i 2009/10-sæsonen.
Fra 2021/22-sæsonen har UEFA imidlertid introduceret en tredje turnering, nemlig UEFA Europa Conference League, der nu fungerer som den tredjebedste europæiske turnering.
Med den nye Conference League-turnering er Europa League-gruppespillet blevet skåret ned fra 48 til 32 hold, ligesom kvalifikationsturneringen er blevet beskåret markant. Det er nemlig kun de 15 bedst-placerede lande på UEFA-ranglisten, der får hold direkte i Europa League. Hold fra de øvrige lande kan dog ende i Europa League via deres præstationer i Champions League.
Som følge af ændringerne er der nu også mere på spil i de enkelte Europa League-grupper. Førstepladsen avancerer nemlig direkte til ottendedelsfinalen mens andenpladsen skal ud i en ekstra knockout-runde om deltagelse til ottendedelsfinalerne. Herudover er tredjepladsen ikke længere ude af turneringen, men kvalificerer sig i stedet til knockout-runderne i Conference League-turnering.
Kampprogram og spilletidspunkter
Europa League består i dag af 32 hold, som er fordelt på otte grupper. Her møder holdene hinanden ude og hjemme, inden to hold fra hver gruppe går videre til knockout-kampene (tredjepladsen går videre til Conference League).
I 2021/22-sæsonen blev Europa League-gruppespillet indledt med første spillerunde torsdag den 16. september 2021 (Spartak Moskva og Legia Warszawa tyvstartede godt nok turneringen dagen inden), mens de sidste gruppekampe blev spillet torsdag den 9. december 2021.
Knockout-kampene i Europa League indledes med playoff-kampe den 17. og 24. februar 2022, mens ottendedelsfinalerne spilles 10. og 17. marts. Herefter følger kvartfinaler (7. og 14. april) og semifinaler (28. april og 5. maj) inden finalen spilles onsdag den 18. maj 2022 på Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla.
Europa League-kampene spilles i udgangspunktet om torsdagen (mens kampe i Champions League spilles tirsdag og onsdag). Der kan dog forekomme mindre ændringer, som flytter en eller flere kampe.
Hver spillerunde i gruppespillet består af 16 kampe, og her spilles halvdelen af kampene gerne torsdag kl. 18:45 (dansk tid) mens den resterende halvdel spilles kl. 21:00. Kampe, som spilles i det østligste Europa, kan rykkes frem til 16:30, som man bl.a. så det med Spartak Moskvas hjemmekampe i 2021/22-sæsonen.
FAQ
Hvor kan jeg se Europa Live Stream?
Benytter du bet365 til at se Europa League Live Stream kan opleve kampene på smartphone, tablet eller computer. Du kan enten benytte bet365’s app eller se kampene direkte i webbrowseren.
Kan jeg live streame andre kampe og turneringer?
Hos bet365 har du mulighed for at følge med i en lang række turneringer og mesterskaber. Foruden Europa League kan du bl.a. se Champions League, Premier League og Serie A .
Kræver det et abonnement?
Det kræver ikke abonnement at få adgang til live stream med bet365. Du skal blot have en konto og sørge for at have penge stående på din spilkonto (eller have placeret et odds på en sportsbegivenhed inden for 24 timer).